Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 – 9 ρίχτερ τελικά ο σεισμός! -‘Ανθρωπος ξεβράστηκε 15 χλμ στην θάλασσα!

Posted: 13/03/2011 in World


Η εκτίμηση ανήκει σε ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας. Οπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση οι νεκροί μπορεί να φτάσουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν τους 10.000.

Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δεν έκαναν λόγο για περισσότερους από 1.800 νεκρούς.
Σήμερα πάνω από 600 σοροί ανακαλύφθηκαν κατά μήκους των ακτών των βορειοανατολικών επαρχιών Μιγιάγκι και Ιουάτε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο.

Στα βορειοανατολικά, όπου βρισκόταν και το επίκεντρο της καταστροφής, οι αρχές έχουν χάσει επαφή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, από το οποίο καταστράφηκαν πολλά κτήρια και παρασύρθηκαν πολυάριθμοι άνθρωποι.

Κατά εκατοντάδες σπεύδουν οι κάτοικοι στα ειδικά γραφεία αναζήτησης αγνοουμένων με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους ΦΩΤΟ REUTERS

Στο Τόκιο, μεταξύ των ιστοριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αυτή ενός άνδρα που ξεβράστηκε 15 χιλιόμετρα μέσα στην θάλασσα. Οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό.

Ανάμεσα στα συντρίμμια οι διασώστες δεν σταματούν να ανακαλύπτουν νεκρούς ΦΩΤΟ REUTERS

Πολλοί τώρα φοβούνται μια πυρηνική καταστροφή. ‘Ετσι, όπως διηγούνται στο BBC πολλοί έχουν μετακινηθεί με το τρένο σε περιοχές κοντά σε διεθνή αεροδρόμια έτσι ώστε αν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα να εγκαταλείψουν την χώρα.

Εν τωμεταξύ η διακοπή λειτουργίας πολλών πυρηνικών αντιδραστήρων, έπειτα από την καταστροφική σεισμική δόνηση που έπληξε την Ιαπωνία την Παρασκευή, ενδέχεται να προκαλέσει ελλείψεις στην τροφοδοσία σε ηλεκτρικό ρεύμα, ιδίως στην μείζονα περιοχή του Τόκιο, προειδοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους κατοίκους και ιδίως τις επιχειρήσεις, να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση, προκειμένου να εξοικονομηθούν αποθέματα.

Οι δέκα αντιδραστήρες στους πυρηνικούς σταθμούς Φουκουσίμα Νο1 και Νο2, που βρίσκονται στην κατεστραμμένη από τους σεισμούς ζώνη, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η ηλεκτρική εταιρεία Tepco, που εξυπηρετεί το Τόκιο, έχει καλέσει από χθες τους χρήστες να μειώσουν την κατανάλωση, εκτιμώντας πως η ζήτηση θα ξεπεράσει τις δυνατότητες του δικτύου της.

newsit

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s