Την επιθεώρηση γερμανικών πυρηνικών μονάδων ζήτησε η Μέρκελ

Posted: 13/03/2011 in World


Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε τους γερμανούς οτι η χώρα δεν κινδυνέυει.

Η Άγκελα Μέρκελ, καθησύχασε τους Γερμανούς εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετά το ατύχημα που συνέβη στην Ιαπωνία, στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

«Είναι αδιανόητο να πληγεί η Γερμανία από τις συνέπειες αυτού του ατυχήματος», είπε η Μέρκελ μετά τη λήξη της συνάντησης που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών για να συζητήσουν το θέμα. «Είμαστε πολύ μακριά από την Ιαπωνία», τόνισε.

Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος στα γερμανικά πυρηνικά εργοστάσια λέγοντας ότι «αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία είναι σημείο καμπής για όλο τον κόσμο».

Στα τέλη τους 2010 η γερμανική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να παρατείνει τη χρήση των 17 πυρηνικών εργοστασίων της, εγκαταλείποντας το σχέδιο σταδιακής αποδέσμευσης της χώρας από την πυρηνική ενέργεια που είχε προωθήσει ο προκάτοχος της Μέρκελ, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Με βάση τη συμφωνία αυτή το παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο θα λειτουργήσει για άλλα οκτώ χρόνια μετά το 2021 ενώ όσα είναι νεότερης κατασκευής θα παρατείνουν τη λειτουργία τους για άλλα 14 χρόνια.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι που διαφωνούν με τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 45 χιλιομέτρων στη νότια Γερμανία, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Νετσκαρβεστχάιμ, ζητώντας το άμεσο κλείσιμο των πυρηνικών μονάδων της χώρας.

newsit

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.