Ηχητικό Ντοκουμέντο από αεροσκάφος των ΗΠΑ: «μην βγείτε από τα λιμάνια γιατί θα σας βυθίσουμε άμεσα»

Posted: 21/03/2011 in World


Ένας πόλεμος κερδίζεται όταν ο νικητής επιβληθεί, όχι μόνο στα πεδία των μαχών αλλά και στο ψυχολογικό επίπεδο. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι σύμμαχοι.

Ήδη από την πρώτη ημέρα οι ΗΠΑ απέστειλαν ειδικά επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τον ουρανό της Λιβύης που συνέχεια στέλνει ηχητικά προπαγανδιστικά μηνύματα τόσο στις δυνάμεις του καθεστώτος, όσο και στον κόσμο.

Ένα από αυτά τα μηνύματα θα ακούσετε σήμερα. Απευθύνεται τόσο στους κυβερνήτες των ελλιμενισμένων εμπορικών πλοίων, όσο και στους κυβερνήτες των ελάχιστων πολεμικών πλοίων που διαθέτει η Λιβύη. Το μήνυμα ακούγεται στα Αγγλικά στα Γαλλικά και στα Αραβικά.

Το αεροσκάφος των ΗΠΑ EC-130J με την κωδική ονομασία “commando solo” ονομάζεται και αλλιώς “αεροσκάφος ψυχολογικής υποστήριξης και πολέμου” και έχει ένα μόνο σκοπό. Να πετάει συνέχεια και να προπαγανδίζει με μηνύματα τόσο στις συχνότητες των ραδιοφώνων, όσο και στις ανοιχτές συχνότητες των ασυρμάτων.

http://boos.audioboo.fm/swf/fullsize_player.swf

Στη συνέχεια δείτε την ανταπόκριση του Αλ Τζαζίρα από τους βομβαρδισμούς στη Βεγγάζη. Είναι ένα οδοιπορικό της επόμενης μέρας των επιλεκτικών βομβαρδισμών. Σωροί από ατσάλι που κάποτε ήταν τανκς ακόμη καπνίζουν. Διαλυμένα φορτηγά, κατεστραμμένα τεθωρακισμένα, βυτιοφόρα του στρατού του Καντάφι που δεν έφτασαν ποτέ στη βάση τους, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά… Οι τόμαχωκ των συμμάχων τσακίζουν μέρα με τη μέρα την πολεμική μηχανή του Καντάφι…
Δείτε το βίντεο

onalert

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.